Het team

Marleen Kant

Directeur

Wat een geluk dat ik op ons mooie kindcentrum als directrice samen mag werken met kinderen, ouders en een fantastisch team! Ik hou ervan om samen te werken met partners en met elkaar de wereld om ons heen een beetje mooier te kleuren. Dat we nu originele plannen maken die ervoor zorgen dat ieder kind uitdagend, passend en rijk onderwijs krijgt op onze school geeft mij veel energie. Ik laat mensen graag kennis maken met De Ontluiking, dus voel je welkom om contact op te nemen!
Werkdagen: maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

Els Mathijsen

Leerkracht groep 1-2

Als juffrouw Els draai ik al vele jaren mee op De Ontluiking, zolang dat ik al bijna bij het meubilair wordt gerekend...😉. Meestal werk ik met veel plezier in de kleutergroep (groep 1-2), maar ook andere groepen zijn me niet vreemd. Samen met collega's zorgen we ervoor dat 'onze' kinderen een fijne leerzame tijd doormaken op school, een mooie basis en opstap voor kinderen naar de rest van hun leven. En dat gaat ons ook dit schooljaar weer lukken!
Werkdagen: maandag, dinsdag, vrijdag

Marlijn Kodde

Leerkracht groep 1-2 & Intern begeleider onderbouw

Al van jongs af aan wist ik dat ik later met kinderen wilde gaan werken. Toen ik een keuze moest maken voor een opleiding twijfelde ik tussen de Pabo of de studie Pedagogiek. Ik koos ervoor om eerst de Pabo af te ronden, want wat is het speciaal dat je als leerkracht zo'n verschil kan maken in de ontwikkeling van kinderen. Ervoor zorgen dat elk kind op school zich fijn en veilig voelt om zo goed mogelijk te kunnen groeien, is wat bij mij voorop staat. Om dit te realiseren heb ik de Master Orthopedagogiek gevolgd, zodat ik samen met ons team en andere zorgpartners passend onderwijs vorm kan geven voor alle leerlingen op De Ontluiking.
Werkdagen: maandag, woensdag, donderdag

Lineke Kampinga

Leerkracht groep 3-4 & Ambulant begeleider

Hoi! Ik ben juf Lineke Kampinga en ik werk al een aantal jaren met veel plezier op De Ontluiking. Ik heb alle groepen gehad en dit jaar geef ik les aan groep 3/4. Ik vind het heerlijk om de kinderen te zien glunderen wanneer ze iets is gelukt. Op leergebied en ook zeker op sociaal- emotioneel vlak. Ik wil de kinderen graag iets leren en meegeven en ik wil ze ook zeker zelf laten ervaren en leren. Mijn talent ligt dan ook in observeren en heel veel vragen stellen, zodat kinderen zélf tot een oplossing of idee komen, waardoor de uitkomst beter bij het kind beklijft. Ik houd er zelf ook van om nieuwe dingen te leren en ga met veel enthousiasme de nieuwe weg in die we met het team inslaan.
Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag

Anke Smeets

Leerkracht i.o. groep 3-4

Werkdagen: maandag, dinsdag

Elise Gohlike

Leerkracht groep 3-4

Ik ben Elise Gohlike en sta dit jaar voor groep 3-4. Ik vind het werken met kinderen heerlijk, geen dag is hetzelfde en dit geeft mij heel veel energie. Als leerkracht hecht ik veel waarde aan veiligheid en vertrouwen in de groep. Ik vind het belangrijk dat elk kind lekker in zijn vel zit. Elk kind is uniek en heeft eigen behoeftes en talenten. Ik wil kinderen graag stimuleren om hun talent te ontwikkelen. Daarom vind ik het belangrijk om kinderen echt te zien op zowel cognitief als op sociaal-emotioneel vlak. Ik vind het leuk om leerlingen te prikkelen en uit te dagen om op zoek te gaan naar antwoorden op hun vragen. Het thematisch werken biedt daarvoor een uitgelezen kans en zorgt ervoor dat het onderwijs gaat bruisen. Muziekonderwijs en wereldburgerschap hebben daarnaast ook mijn interesse.
Werkdagen: woensdag, donderdag, vrijdag

Lara van Duijn

Leerkracht groep 5-6

Ik ben Lara van Duijn en ik ben ruim 20 jaar werkzaam in het onderwijs en vanaf 2019 ben ik werkzaam op de Onluiking. De leukste school van Rosmalen! Wij zijn inmiddels de eerste Unesco basisschool van Brabant geworden. We werken in de middagen thematisch met behulp van het leerplatform Go! Ik vind het erg leuk om kinderen op verschillende manieren uit te dagen door het thematisch werken. Kinderen kunnen op deze manier hun eigen sterktes en zwaktes leren kennen, en leren hier op een goede manier mee om te gaan.
Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Amber van den Heuvel

Stagiaire onderwijsassistente groep 5-6

Werkdagen: maandag, dinsdag, vrijdag

Elke Rijsdijk

Leerkracht groep 7-8

Hoi, ik ben Elke Rijsdijk. Al heel wat jaren werkzaam op dit mooie, fijne schooltje. Wat is het heerlijk om de kinderen met plezier te zien leren, betrokken zijn bij het onderwijs en dat ze steeds meer initiatief durven nemen. Trots op hun resultaten, waarbij ik als juf ze rust, structuur en werk passend bij het kind kan geven. Geluksmomentjes met de kinderen, dat geeft energie! Hoe mooi is het als kinderen klaar zijn voor de volgende stap. Gegroeid in hun ontwikkeling, zelfstandigheid en nieuwe uitdagingen niet uit de weg gaan.
Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag

Merel Bomelijn

Leerkracht groep 7-8 & Intern begeleider bovenbouw

Ha! Ik ben Merel Bomelijn, intern begeleider en groepsleerkracht van 7/8. Al van jongs af aan wist ik dat ik juf wilde worden. De onbevangenheid, openheid en eerlijkheid van kinderen vind ik fantastisch. Ik vind het dan ook heerlijk om met ze te mogen werken. Ik ben een enthousiaste, gedreven en betrokken leerkracht die het welbevinden van de kinderen op de eerste plaats zet. Kinderen zien en horen vind ik een pré om te kunnen voldoen aan hun onderwijsbehoefte. Daarnaast draag ik graag mijn steentje bij aan het versterken van onze zorgstructuur.
Werkdagen: dinsdag, donderdag, vrijdag

Senna Maas

Stagiaire onderwijsassistente groep 7-8

Werkdagen: maandag, dinsdag, vrijdag

Joan Donkers

Onderwijsassistente

Mijn naam is Joan Donkers en ik ben al 32 jaar werkzaam als onderwijsassistente. Sinds 7 jaar werk ik op ons prachtig KC De Ontluiking. Voorheen heb ik 25 jaar gewerkt op het S.B.O. Het werken als onderwijsassistente is erg veelzijdig. Je werkt samen met verschillende collega's, maar ook met alle kinderen van de school. Sinds 2 jaar heb ik me meer verdiept in de sociaal emotionele ontwikkeling van de kinderen. Ik mocht een heerlijke ontspanhoek creëren, waar de kinderen na behoefte muziek kunnen luisteren, een boek in rust kunnen lezen of even helemaal niks doen. Soms hebben kinderen wat meer nodig en bied ik ze een luisterend oor of ga met ze de natuur in enz. De verbinding die dan ontstaat is heel mooi en bijzonder om mee te maken. Ik hoop dit nog enkele jaren met veel liefde en plezier te mogen doen.
Werkdagen: woensdag, donderdag, vrijdag

Tycho Demmink

Vakdocent gym

Ik ben Tycho Demmink en de gymleraar op De Ontluiking. Mijn hobby’s zijn voetballen, snowboarden en mountainbiken. Ik verzorg de gymlessen aan de groepen 1 t/m 8. Maandag gymmen we als het weer het toelaat buiten en woensdag gymmen we in de gymzaal. Tijdens de gymlessen vind ik het belangrijkste dat alle leerlingen plezier hebben in het sporten/bewegen. Als u vragen heeft over bewegen/sporten kunt u contact met mij opnemen. Ook kan ik het jeugdsportfonds aanvragen als u moeite heeft om de contributie van de sportvereniging te betalen.
Werkdagen: maandag, woensdag

Fleur Barten

Secretarieel Administratief Medewerker

Ik ben Juf Fleur; ik ben eigenaar van een schoonheidssalon en moeder van een lief zoontje. Ik werk sinds 1 juni 2021 in het team van De Ontluiking. Het is bijzonder hoe snel ik me hier thuis ben gaan voelen. Dankzij mijn collega’s en de kinderen natuurlijk! In mijn rol als Secretarieel Administratief Medewerker ben ik een manusje van alles. Je ziet me vaak rennen en vliegen en achter de schermen ben ik met allerlei leuke en inspirerende projecten bezig. Hier krijg ik enorm veel energie van. Ik probeer ook graag kinderen te betrekken in mijn dagelijkse werkzaamheden. Mijn missie is om alle leerkrachten en kinderen goed te ondersteunen, en een veilige omgeving te creëren. Er komen mooie dingen aan, wat een prachtige toekomst gaan wij als school en team tegemoet, ik kan niet wachten!
Werkdagen: maandag, dinsdag

Loes Smitshuysen

Vrijwilligster

Werkdagen: dinsdag

Suzanne van der Schot

BSO 'Bij Suus & Zo'

Mijn passie is werken met kinderen. Kinderen willen gezien en begrepen worden en op een eerlijke manier worden benaderd. Pas dan staan ze ervoor open om iets van zichzelf te laten zien of iets te leren. Ik vind dat net zo belangrijk als de kinderen, en wil ze in mijn BSO een veilige plek bieden waar ze lekker kunnen spelen en leren en helemaal zichzelf kunnen zijn.
Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

Sander Denneboom

BSO 'Bij Suus & Zo'

Het allerleukste vind ik het om kinderen met sport en (denk)spellen te activeren. Ik vind het leuk om ze techniek bij te brengen of met een nieuwe sport kennis te laten maken. Belangrijk is dat ze deelnemen uit vrije wil en geprikkeld worden door mijn enthousiasme. Dan komt het plezier er vanzelf achteraan (en het leren ook)!
Werkdagen: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag