Het team

Marleen Kant

Directeur

Wat een geluk dat ik op ons mooie kindcentrum als directrice samen mag werken met kinderen, ouders en een fantastisch team! Ik hou ervan om samen te werken met partners en met elkaar de wereld om ons heen een beetje mooier te kleuren. Dat we nu originele plannen maken die ervoor zorgen dat ieder kind uitdagend, passend en rijk onderwijs krijgt op onze school geeft mij veel energie. Ik laat mensen graag kennis maken met De Ontluiking, dus voel je welkom om contact op te nemen!
Werkdagen: Maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag

Manon Boons

Leerkracht groep 1-2

Ik ben Manon Boons, 22 jaar en voor het tweede jaar werkzaam op KC De Ontluiking. Ik hou ervan om vooral veel te doen en te ontdekken met de kinderen en daarbij hun zintuigen te prikkelen. Ik vind het tof dat ik mijn talent, creativiteit, hierbij kan gebruiken en tegelijkertijd de talenten van kinderen ontdek!
Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdag

Els Mathijsen

Leerkracht groep 1-2

Als juffrouw Els draai ik al vele jaren mee op De Ontluiking, zolang dat ik al bijna bij het meubilair wordt gerekend...😉. Meestal werk ik met veel plezier in de kleutergroep (groep 1-2), maar ook andere groepen zijn me niet vreemd. Samen met collega's zorgen we ervoor dat "onze" kinderen een fijne leerzame tijd doormaken op school, een mooie basis en opstap voor kinderen naar de rest van hun leven. En dat gaat ons ook dit schooljaar weer lukken!!!
Werkdagen: Donderdag, vrijdag

Tom Jacobs

Intern Begeleider

Hoi! Mijn naam is Tom Jacobs en ik werk sinds het begin van dit schooljaar op maandag en dinsdag als intern begeleider op De Ontluiking. Na mijn studie tot leerkracht basisonderwijs heb ik mijn talent voor het omgaan met jongeren met ontwikkelingsproblemen mogen ontdekken en verder ontwikkelen in verschillende vormen en rollen in het speciaal onderwijs. De opgedane ervaringen gebruik ik nu om een sparringpartner voor leerkrachten en ander onderwijzend personeel in het basisonderwijs te zijn.
Werkdagen: Woensdag

Lineke Kampinga

Leerkracht groep 3-4

Hoi! Ik ben juf Lineke Kampinga en ik werk al een aantal jaren met veel plezier op De Ontluiking. Ik heb alle groepen gehad en sinds dit jaar geef ik les aan groep 3/4. Ik vind het heerlijk om de kinderen te zien glunderen wanneer ze iets is gelukt. Op leergebied en ook zeker op sociaal- emotioneel vlak. Ik wil de kinderen graag iets leren en meegeven en ik wil ze ook zeker zelf laten ervaren en leren. Mijn talent ligt dan ook in observeren en heel veel vragen stellen, zodat kinderen zélf tot een oplossing of idee komen, waardoor de uitkomst beter bij het kind beklijft. Ik houd er zelf ook van om nieuwe dingen te leren en ga met veel enthousiasme de nieuwe weg in die we met het team inslaan.
Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdag

Elise Gohlike

Leerkracht groep 3-4

Ik ben Elise Gohlike en sta dit jaar voor groep 3-4. Ik vind het werken met kinderen heerlijk, geen dag is hetzelfde en dit geeft mij heel veel energie. Als leerkracht hecht ik veel waarde aan veiligheid en vertrouwen in de groep. Ik vind het belangrijk dat elk kind lekker in zijn vel zit. Elk kind is uniek en heeft eigen behoeftes en talenten. Ik wil kinderen graag stimuleren om hun talent te ontwikkelen. Daarom vind ik het belangrijk om kinderen echt te zien op zowel cognitief als op sociaal-emotioneel vlak. Ik vind het leuk om leerlingen te prikkelen en uit te dagen om op zoek te gaan naar antwoorden op hun vragen. Het thematisch werken biedt daarvoor een uitgelezen kans en zorgt ervoor dat het onderwijs gaat bruisen. Muziekonderwijs en wereldburgerschap hebben daarnaast ook mijn interesse.
Werkdagen: Woensdag, donderdag, vrijdag

Joan Donkers

Onderwijs assistente

Hallo mijn naam is Joan donkers, en ik ben al 30 jaar werkzaam als onderwijsassistente. Ik doe dit nog steeds met veel liefde en plezier. Sinds 5 jaar werk ik nu op KC De Ontluiking. Daarvoor heb ik gewerkt op S.B.O Sprankel. Ik vind het heerlijk om kinderen uit te dagen in hun dagelijks leren. Eigenaarschap van kinderen vind ik heel belangrijk. Het ervaren en ontdekken door het werken met thema's, bewegend leren, creativiteit, en natuur vind ik erg belangrijk voor kinderen. Zo blijft leren leuk en uitdagend!
Werkdagen: Woensdag, donderdag, vrijdag

Elke Rijsdijk

Leerkracht groep 7-8

Hoi, ik ben Elke Rijsdijk. Al heel wat jaren werkzaam op dit mooie, fijne schooltje. Wat is het heerlijk om de kinderen met plezier te zien leren, betrokken zijn bij het onderwijs en dat ze steeds meer initiatief durven nemen. Trots op hun resultaten, waarbij ik als juf ze rust, structuur en werk passend bij het kind kan geven. Geluksmomentjes met de kinderen, dat geeft energie! Hoe mooi is het als kinderen klaar zijn voor de volgende stap. Gegroeid in hun ontwikkeling, zelfstandigheid en nieuwe uitdagingen niet uit de weg gaan.
Werkdagen: Maandag, dinsdag, donderdagochtend, vrijdagochtend

Lara van Duijn

Leerkracht groep 5-6

Ik ben Lara van Duijn en ik ben ruim 20 jaar werkzaam in het onderwijs. Ik heb veel ervaring opgedaan met thematisch werken. Ik vind het erg leuk om kinderen op verschillende manieren uit te dagen door het thematisch werken. Kinderen kunnen op deze manier hun eigen sterktes en zwaktes leren kennen, en leren hier op een goede manier mee om te gaan.
Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag, vrijdag

Merel Bomelijn

Leerkracht groep 7-8

Ha! Ik ben Merel Bomelijn en groepsleerkracht van 7/8. Al van jongs af aan wist ik dat ik juf wilde worden. De onbevangenheid, openheid en eerlijkheid van kinderen vind ik fantastisch, ik vind het dan ook heerlijk om met ze te mogen werken. Ik ben een enthousiaste, gedreven en betrokken leerkracht die het welbevinden van de kinderen op de eerste plaats zet. Kinderen zien en horen vind ik een pre om te kunnen voldoen aan hun onderwijsbehoefte. Ik draag graag mijn steentje bij aan het versterken van onze zorgstructuur.
Werkdagen: Woensdag, donderdag, vrijdag

Ellen Vos

Innovatiespecialist

“Vanuit gedrevenheid, originaliteit en gevoel voor kwaliteit wil ik graag bijdragen aan nog meer professionaliteit binnen het team. Vaak gebruik ik humor om dingen even te relativeren en dat helpt me zowel thuis als op school. Door theorie en praktijk bij elkaar te brengen en te verbinden, kan iedereen verder komen in een leerproces. Ik zet dit dan ook graag in om het team te begeleiden in het ontwikkelproces naar (nog) uitdagender en eigentijdser onderwijs.”
Werkdagen: Woensdag

Tycho Demmink

Vakdocent gym

Ik ben Tycho Demmink en de gymleraar op De Ontluiking. Mijn hobby’s zijn voetballen, snowboarden en mountainbiken. Ik verzorg de gymlessen aan de groepen 1 t/m 8. Maandag gymmen we als het weer het toelaat buiten en woensdag gymmen we in de gymzaal. Tijdens de gymlessen vind ik het belangrijkste dat alle leerlingen plezier hebben in het sporten/bewegen. Als u vragen heeft over bewegen/sporten kunt u contact met mij opnemen. Ook kan ik het jeugdsportfonds aanvragen als u moeite heeft om de contributie van de sportvereniging te betalen.
Werkdagen: Maandag, woensdag

Fleur Barten

Secretarieel Administratief Medewerker

Ik ben Juf Fleur; ik ben eigenaar van een schoonheidssalon, juf, en moeder van een lief kleutertje. Ik heb het geluk dat ik sinds 1 juni 2021 in het team van De Ontluiking ben gekomen, het is bijzonder hoe snel ik me hier thuis voel. Dankzij mijn collega’s en de kinderen natuurlijk! In mijn rol als Secretarieel Administratief Medewerker ben ik een manusje van alles. Je ziet me vaak rennen en vliegen en achter de schermen ben ik met allerlei leuke en inspirerende projecten bezig. Hier krijg ik enorm veel energie van, ik probeer ook graag kinderen te betrekken in mijn dagelijkse werkzaamheden. Mijn missie is om alle leerkrachten en kinderen goed te ondersteunen, en een veilige omgeving te creëren. Er komen mooie dingen aan, wat een prachtige toekomst gaan wij als school en team tegemoet, ik kan niet wachten!
Werkdagen: Maandag, dinsdag

Sophie Fleur Verbiesen

Leerkracht NT2

Pryvit, oftewel: hallo, ik ben Sophie Fleur Verbiesen en sinds begin september werk ik op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag met een groepje kinderen, die het Nederlands nog moeten leren. Dat dit op KC De Ontluiking mogelijk wordt gemaakt, is echt geweldig. Zowel de leerkrachten als de leerlingen tonen zich betrokken en de niet-Nederlandse kinderen voelen zich hier dus ook thuis. Daarnaast is de school heerlijk om op te werken. Ik ben verder werkzaam als journalist bij het Brabants Dagblad en ik ben opgeleid als geschiedenisdocent. Misschien dat ik dus ook nog wat kan betekenen als het over dat vak gaat!
Werkdagen: Maandag-, dinsdag-, donderdag-, vrijdagochtend

Lida Piek

Begeleider nieuwkomersgroep

Mijn naam is Lida Piek en sinds 1 oktober kom ik iedere woensdag– en vrijdagmorgen op KC de Ontluiking om kinderen van de nieuwkomersgroep te begeleiden. Ik heb zo’n 40 jaar ervaring als leerkracht in het basisonderwijs en ben inmiddels met pensioen. Ik hoop nu nog een bijdrage te kunnen leveren, door de leerkrachten te kunnen ondersteunen bij de kinderen die de Nederlandse taal ( nog) niet beheersen.
Werkdagen: Woensdag- en vrijdagochtend

Suzanne van der Schot

BSO 'Bij Suus & Zo'

Mijn passie is werken met kinderen. Kinderen willen gezien en begrepen worden en op een eerlijke manier worden benaderd. Pas dan staan ze ervoor open om iets van zichzelf te laten zien of iets te leren. Ik vind dat net zo belangrijk als de kinderen, en wil ze in mijn BSO een veilige plek bieden waar ze lekker kunnen spelen en leren en helemaal zichzelf kunnen zijn.
Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

Sander Denneboom

BSO 'Bij Suus & Zo'

Het allerleukste vind ik het om kinderen met sport en (denk)spellen te activeren. Ik vind het leuk om ze techniek bij te brengen of met een nieuwe sport kennis te laten maken. Belangrijk is dat ze deelnemen uit vrije wil en geprikkeld worden door mijn enthousiasme. Dan komt het plezier er vanzelf achteraan (en het leren ook)!
Werkdagen: Maandag, dinsdag, woensdag, donderdag

Lisa Huisman

Pedagogisch medewerker KDV Om de Hoek

Ik ben Lisa Huisman en ik woon met mijn vriend en twee kids in Sint Michielsgestel. De afgelopen 12 jaar heb ik binnen de gehandicaptenzorg gewerkt, en sinds april van dit jaar mag ik het team van kinderdagverblijf OM DE HOEK versterken. Ieder kind is uniek en dat maakt het werken met kinderen zo bijzonder. Ik vind het erg leuk om kinderen te stimuleren in hun ontwikkeling, en daarbij activiteiten aan te passen aan de interesses van het kind in een omgeving waar ze zich prettig voelen. Tot ziens bij kinderdagverblijf OM DE HOEK!

Whitney Beekmans

Pedagogisch medewerker KDV Om de Hoek

Ik ben Whitney Beekmans en ik woon in Empel met met vriend en twee kinderen, Benjamin en Suzanne. Vanaf de opening ben ik een vast gezicht bij kinderopvang OM DE HOEK. Het verzorgen en helpen ontwikkelen van kinderen is altijd mijn passie geweest. Ik geniet dagelijks van alle gezellige gesprekjes, dikke knuffels, activiteiten en alle andere leuke dingen die ik meemaak met de kinderen. Creatief bezig zijn zit in mijn bloed. Elke dag proberen we er een feestje van te maken! Met veel plezier zorg ik voor jullie kinderen bij de Bezige Bijtjes! Als er vragen zijn, stel ze gerust!